Τί είναι φιλοξενία ιστοσελίδων (web hosting) γιατί την χρειάζομαι;
Η φιλοξενία ιστοσελίδων είναι μία υπηρεσία που παρέχεται σε ιδιώτες ή επιχειρήσεις θέλουν να έχουν μία ιστοσελίδα στο Ιντερνέτ. Μόλις κατασκευαστεί μία σελίδα αποτελείται από ένα σύνολο αρχείων ( html, εικόνες, βίντεο κ.α.) για να δημοσιευτεί αυτή η ιστοσελίδα (ιστόχωρος) στο Ιντερνέτ πρέπει να ανεβεί (αποθηκευτεί) σε ένα ιδιαίτερο τύπου υπολογιστή που ονομάζεται web server.

Τί είναι ένας Web Server

Ο web Server είναι ένας υπολογιστής "διακομιστής" που είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, συνήθως έχει ειδικό Hardware και βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που ονομάζονται data centers. Ένας web server εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό ότι η οι ιστοσελίδες που φιλοξενούνται σε αυτόν είναι διαθέσιμες συνεχεία προσφέροντας ασφάλεια και διαθεσιμότητα (εγγύηση 99.9% διαθεσιμότητας).

Πώς μπορώ να βρω το καλύτερο Web Hosting για τις ανάγκες μου;

Υπάρχουν πολλά είδη web hosting ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θέματα ασφάλειας, χώρου, διαθεσιμότητας κα. Ένα απλό web site έχει μικρές ανάγκες φιλοξενίας και υπάρχουν οικονομικά πακέτα φιλοξενίας για απλά web site αντίθετα ένα δυναμικό website με δεκάδες χιλιάδες σελίδες και χιλιάδες επισκέπτες τον μήνα έχει ιδιαίτερα σημαντικές ανάγκες. Επίσης οι ανάγκες ασφάλειας της ιστοσελίδας πρέπει να ληφθούν υπόψη. Οι εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων προσφέρουν πολλά πακέτα φιλοξενίας που φιλοδοξούν να καλύψουν τις ανάγκες σας.

Πέρα από τα διάφορα πακέτα φιλοξενίας που μπορεί να συναντήσετε ίσως η πιο σημαντική απόφαση που θα πρέπει να πάρετε είναι η επιλογή μίας εταιρείας φιλοξενίας που θα σας υποστηρίξει σε όλες τις ανάγκες και θα σας βοηθήσει σε περίπτωση προβλημάτων. Βρείτε τον χρόνο να μιλήσετε με την εταιρεία που σας ενδιαφέρει για να πάρετε περισσότερες λεπτομέρειες για τις υπηρεσίες που προσφέρουνε και τις δικές σας ανάγκες.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε τις ανάγκες φιλοξενίας που έχετε και να σας βοηθήσουμε να διαλέξετε ένα από τα πακέτα φιλοξενίας μας