ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Πρώτοι μήνες του 2020, πρώτη πανδημία της γενιάς μας, πρώτο lockdown, πρώτο σοκ, πρώτη ανησυχία. Τρεις μήνες πριν το τέλος του 2021, η πανδημία συνεχίζεται, τα lockdown καραδοκούν, η ζωή πρέπει να συνεχιστεί.

Με το ξεκίνημα της πανδημίας το 2020, ένα τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού παγκοσμίως κλήθηκε να δουλέψει από το σπίτι. Εργαζόμενοι όλων των κλάδων, φοιτητές, μαθητές, γονείς όλοι αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία. Όπως είναι λογικό αυτό δημιούργησε δυσκολίες και εμπόδια καθώς πολλοί από αυτούς είτε δεν είχαν τον απαραίτητο εξοπλισμό, είτε δεν ήταν εξοικειωμένοι με την τεχνολογία. Κινητά, ταμπλετ, υπολογιστές και λαπτοπ πήραν φωτιά.

Πριν χρησιμοποιηθεί όμως όλη αυτή η μαγική και περίπλοκη τεχνολογία αυτοί που δούλεψαν πυρετωδώς ήταν οι προγραμματιστές. Νέες υποδομές, νέες ηλεκτρονικές πλατφόρμες, νέα εργαλεία, νέα e-shop, νέες πλατφόρμες τηλεπικοινωνίας έπρεπε να δημιουργηθούν άμεσα είτε από αίτημα του κράτους, είτε από επαγγελματίες, είτε από απλούς πολίτες που έπρεπε να χειριστούν από θέματα ιατρικής περίθαλψης μέχρι εξασφάλιση σίτισης και ειδών πρώτης ανάγκης. Κρατικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες εμβολιασμών και ενημέρωσης, προγράμματα τηλεκπαίδευσης, e-shop του κάθε καταστήματος της κάθε γειτονιάς και σύστημα υπηρεσίας click in shop και click away, ηλεκτρονικά συστήματα οργάνωσης μεταφορικών εταιρειών καθώς οι κουριερ πήραν φωτιά, ιστοσελίδες ιατρών που λόγω φόρτου περιστατικών αναγκάστηκαν να κάνουν και συνεδρίες από απόσταση, όλα πέρασαν από τα χέρια των προγραμματιστών. Με το χρόνο να πιέζει, όλα έπρεπε να ολοκληρωθούν άμεσα, σωστά, αξιόπιστα και πάνω απ’όλα εύχρηστα γιατί τώρα δεν επρόκειτο για internet freaks αλλά για τον κάθε απλό άνθρωπο που δεν ήταν και υποχρεωμένος να γνωρίζει από τεχνολογία.

Η κούραση μας μεγάλη μα το ίδιο και η αγάπη μας για τη δουλειά μας. Τα καταφέραμε και μας βοηθήσατε όλοι εσείς σε αυτό. Και θα συνεχίσουμε να τα καταφέρνουμε και ακόμη καλύτερα. Απευθυνθείτε στον προγραμματιστή σας και μοιραστείτε τις γνώσεις του. Αν χρειαστεί δείξτε του και λίγη επιείκεια, ήταν δυο δύσκολες χρονιές! Συνεχίζουμε!

Μοιραστείτε το
ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΙΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα